onsdag 16 oktober 2024

Halvtid på arbetsveckan...

och här sitter man nyss hemkommen efter en hård arbetsdag, nja...jag vet inte det jag...men en arbetsdag blev det iallafall.
Allt avlöpte väl yrkesmässigt och med det så får man ju vara nöjd.

Imorgon blir det möte på konferenstiden 15:00-16:30, gruppen för praktiskt-estetiskt ska mötas igen, hoppas det blir intressant...hoppet är ju det sista som överger en människa. ;)

Hösten har ju tagit över helt och hållet nu, vackert är det ju, så länge det inte regnar förstås.
Men det var väl på tiden minst sagt, ju närmare kommer vi ju vintern vad det lider, vintern och sommaren är de vackraste årstiderna anser jag, mest antagligen för att det blir bäst bilder i mobilkameran de årstiderna. ;)

Lite dimma på vår gård, vackert det också.


Ha nu en fin kväll allihopa.

söndag 13 oktober 2024

Söndagen till vårt förfogande att göra vad vi vill.

Imorgon blir det åter till tjänstgöring på skolan där jag arbetat i många år, febern försvann igår och allt känns hyfsat trots allt.
Skönt när allt rättar till sig och man kan återgå till en normal vardag.

Hustrun satte igång med lite bakning igår, hennes tekakor är bland det godaste jag vet, mycket smör på bara när det är nygräddat så blir jag helt salig.

Blir inte bättre än så.

Nu är det två veckor kvar till höstlovet, ser verkligen fram emot lite ledighet nu, framförallt att slippa en hel hög med onödiga arbetsuppgifter, verkar ju inte som om det blir någon lovskola detta lov, inte hört ett ljud om det iallafall.
Dessutom har ledningen haft fullt upp med annat, är väl nåt elände på gång på skolan, då ser man inte skymten av dem då de sitter i möten, hoppas det inte är något överjävligt denna gång iallafall.

Ha det nu så fint allihopa, det ska vi. :)

fredag 11 oktober 2024

Fredag återigen.

Har fyllts av en oerhörd trötthet sista tiden här, inte så att jag haft mycket att göra men ibland när jag är inställd på en hög nivå av tankeverksamhet utöver det vanliga yrkesmässigt och sedan inte har behov av just den tankeverksamheten, att ligga steget före hela tiden, då är det nästan som en luftgrop med ett flygplan, men man stannar längst nere i botten av nämnda grop.
Nu blev jag ju förkyld också, kanhända det har med saken att göra också förstås.

Fredag är det hursomhelst, även från sjukbädden känner man ju en liten press att faktiskt göra något av sin tillvaro, speciellt när det gäller städning, men frugan har ju gjort en del i veckan på den fronten så jag tror att jag med gott samvete kan lämna den känslan därhän. 
Jag gör det!!!!

Lite av innehållet i gårdagens "smakbox", nyttigt ska det vara, hoppas den piggar upp lite, god var den iallafall.
Kul med en sådan låda ibland, rekommenderas verkligen av undertecknad.

Zillen kliar sig och tillönskar alla en fin fredag.

Ha det bäst alla.

torsdag 10 oktober 2024

En torsdag i oktober....

och jag vaknade ju till vid halv sex som brukligt är även denna morgon men insåg snart att allt inte stod rätt till, feber och ont i halsen, dessa förbannade förkylningar, men arbetar man bland en massa ungar som hostar runt omkring sig på skolan så finns det inget immunförsvar i världen som hjälper.

Utvecklingssamtal skall  denna eftermiddag innehålla för de inblandade och flera är på ingång på eftermiddagarna imorgon och nästa vecka, en nödvändighet för kidzens framåtskridande, eller brist på densamma.

Men här blir det iallafall sjukbädden med någon tv-serie att förgylla tillvaron med, ska tydligen bli skitväder idag och framåt helgen, enda fördelen således med att bevista sjuksängen dessa dagar.


Tur bästa kompisen kan hålla mig sällskap, finaste Zillen.

Ha det bäst nu alla.

måndag 7 oktober 2024

Måndag 7/10 i nådens år 2024.

Söndagen avnjöts ordentligt så som sig bör, undertecknad stod för middagen vilket denna gången innebar fisk med kokt potatis och sås.
Gott gott!!

Stod upp vid 05:30 i morse följt av bussen 07:10 till spårvagnshållplatsen vid "storås" som sedan tog mig en hållplats till Hammarkullen.
07:50 mötte jag en elev vid rulltrapporna för att eleven skulle kunna hitta till idrottshallen första gången där.
08:00 startade idrottslektionen.

Sedan fortsatte allt sin gilla gång tills det 15:10 var dags att ta sig hem igen.
Några elever avvek dock under förmiddagen med förkylningar och magsjuka, det tycks gå lite magsjuka i skolan, hoppas det stannar vid detta nu.

Utsikt ifrån dansavdelningen i Hammarkullehallen där idrott står på schemat varje dag.
Jo, dans ingår än idag, hujeda mej. ;)

Ha det nu fint alla. 

lördag 5 oktober 2024

En välsignad fredag är återigen över för denna gång.

Riktigt skönt igår att få komma hem igen för att inleda en ny helg.
Kanelbullens dag var det ju också, den 25 i ordningen vilket resulterade i att hustrun beställde hem färska ifrån Dahls Konditori, hör ju inte till vanligheterna direkt att vi beställer så men är det jubileumsår så är det ju.
Gott var det hursomhelst. :)

Denna Lördag vigs sedan i förmiddags åt städandets tecken, hade banne mig ingen lust men man är ju tvungen, känns ju dessutom så fint efteråt, inte att förglömma.

Lite värmeljus då, lite halvruggigt i lägenheten och värmen har inte kommit igång riktigt i elementen, men snart så. (Hoppas jag)

Tillönskar er nu en fin lördagskväll allihopa.

torsdag 3 oktober 2024

Då närmar vi oss fredag igen...

 och ytterligare en torsdag är yrkesmässigt avklarat, möten ingick ju som varje torsdag med innehållet ATP denna gång.
Lite info var ju av värde men det mesta var, för mig, totalt onödigt vetande.
Imorgon är det iallafall fredag, ser fram emot den som så många ggr förr.

Det är verkligen kaos på skolan, själv har jag en teori att när vissa elever har "försvunnit" ur flödet så är det andra som vill ta över, men vad vet väl en fattig arbetare i vingården som jag om det? 
Nåja, det löser sig väl som allt annat som löst sig under mina 13 år i yrket.

Idag anländer två nya påsar med snus, tänkte att det lika gärna kan vara i min låda tills det behövs fyllas på i kylskåpet där dosorna ligger förvarade när de fyllts på.
Nu klarar jag mig till början av december...minst...känns ju betryggande.

Kapten blåtand och undertecknad tillönskar er en fin kväll.